Välkommen på invigning
av upprustade Bergsjöbadet

Publicerad: 2019-06-11

Bergsjöbadet har fått ett rejält lyft. Välkommen på invigning söndagen den 16 juni – då finns det bland annat möjlighet att prova på segling, ta simmärken, äta glass och lyssna på Ida Schönbeck.

Nya bryggor och hopptorn, ny lekplats och nya grillplatser är några exempel på vad som hänt under året vid Bergsjöbadet. Dessutom har badet fått en ny mjukare sandstrand, nya bänkar och bord, bättre trappa och belysning som gör det mer tillgängligt året runt.

Det var i samband med ett entreprenörskollo med tjejer och killar från Bergsjön år 2016 som planerna på en upprustning av badet tog fart.

– Det är jätteroligt att deras planer nu har blivit verklighet. Nya grillar, hopptorn och lekutrymmen var några saker som ungdomarna önskade redan då, säger Pernilla Hallberg från Bergsjön 2021 som arrangerade entreprenörskollot.

Badet fylls med aktiviteter
Sedan dess har planerna utvecklats i samverkan och dialog med fler Bergsjöbor och aktörer. Målet har varit att Bergsjöbadet ska vara en inbjudande mötesplats året om och som fler vill komma till.

Efter flera års planering och arbete är det söndagen den 16 juni alltså dags för återinvigning. Vi håller tummarna för fint väder när Bergsjöbadet fylls med massor av aktiviteter från klockan 13. Förutom invigningstal och bandklippning uppträder Ida Schönbeck. Det finns också möjlighet att prova på segling, ta simmärken, få håret flätat, att gå en naturbingo – och det bjuds på både kaffe, saft och glass.

Lyckat samarbete
Upprustningen av Bergsjöbadet har varit ett samarbete mellan park- och naturförvaltningen, Stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg och Bergsjön 2021 med stöd från Boverket.

– Det här är ett lyckat exempel på hur en plats har utvecklats i samverkan mellan olika parter, och så kommer vi fortsätta arbeta med badet för att utveckla det vidare, säger Pernilla Hallberg från Bergsjön 2021 och önskar alla välkomna på invigningen.

Invigning Bergsjöbadet, 16 juni
13.00 Invigningstal, bandklippning och uppträdande av Ida Schönbeck (som fortsätter spela även när de andra aktiviteterna börjar).

Från 13.15 börjar aktiviteterna:

  • Namnge Bergsjöbadets sköldpaddor
  • Pop-Up naturlek – en rullande parklek ger sig ut på premiär!
  • Svenska livräddningssällskapet informerar om sin verksamhet
  • Gratis simmärkestagning med Svenska livräddningssällskapet
  • Prova-på-segling med Göteborgs kungliga segelsällskap
  • Naturbingo med fina priser
  • Hårflätning
  • Kaffevagnen Tikitut bjuder på gratis kaffe och saft
  • Glassutdelning
  • Räddningstjänsten finns på plats och berättar om sitt arbete