Tips för påsken

Publicerad: 2019-04-18

Nästan hela påsklovet har gått, men kanske vill du hitta på något de sista dagarna! Vi har listat några alternativ. Mer aktiviteter hittar du på Göteborg Stads kalendarium.

Är du sugen på att bygga? Nu börjar bygget av ett nytt lekrum i Jubileumsparken i Frihamnen och alla får vara med. Från påsklovet och tre veckor framåt pågår bygget. Gå själv eller ta med dig familj och vänner. Ingen förkunskap behövs. Arbetsledarna pratar engelska och spanska, men det finns gott om svensktalande på plats som kan översätta.
Vad som ska byggas? Ett lekrum med vatten i fokus – kom och lägg näsan i blöt.

Äggjakt. En klassisk påskaktivitet är äggjakt. I år finns det gömda ägg på Blå Stället i Angered. Torsdag den 18 april klockan 13–16 kan du komma och leta efter ägg som påskharen har gömt.

Kika på djuren i naturen. Med påsken kommer våren och det börjar röra sig bland bland och grenar. Det finns flera möjligheter att spana på insekter och småkryp tillsammans med pedagoger från Naturhistoriska museet. Gå till museet i Slottskogen för vidare instruktion.
Många av Göteborgs museer har speciella aktiviteter under loven, och mycket av det är gratis. Titta i kalendariet för tips.

Idrott och träning. Den 19 april – trots att det är långfredag – är det helgidrott i Sandeklevshallen. 19–23 är tiden och det är gratis att vara med. Prova på kampsport, dans, Fifa, brädspel eller fotboll.
Har du små barn – men ändå vill träna? På Hälsoteket i Bergsjögården är det regelbundet vuxna-och-barn-träning. Fokus är på den vuxnes träning, men det finns möjlighet för barnet att vara med på ett lekfullt sätt.
Det behövs ingen anmälan, det är gratis och du behöver inte lämna personuppgifter.

Fler tips finns på Göteborgs Stads kalendarie