Tellusgatan är årets
renoveringsprojekt

Publicerad: 2018-05-31


Familjebostäders renovering av Tellusgatan i Bergsjön vann pris som årets bästa renoveringsprojekt under SABOs Fastighetsdagar i Skövde 30 maj.

På Tellusgatan i Bergsjön har Familjebostäder under flera år renoverat 169 lägenheter i etapper. Ett stort och ganska slitet hus har totalrenoverats och hela området har fått ett lyft. Dialogen med hyresgästerna började med dörrknackning i hela området. Hyresgästdialogen har präglat hela renoveringen.

‒ Det här är så roligt för oss och Bergsjön. Det är många som har bidragit till det nya Tellusgatan och vi möter hela tiden hyresgäster som är stolta över sina nya lägenheter, säger Sara Hamon, Fastighetsutvecklingschef på Familjebostäder.

Efter noggrann dialog med hyresgästerna och tekniska undersökningar landade renoveringen i bland annat nya fasader, tillgänglighetsanpassningar, nya entréer, stambyte med nya och större badrum, ny belysning, nya kök, energibesparande åtgärder och en ny utemiljö i anslutning till fastigheten. Renoveringen har gjorts etappvis och därför har det varit tydligt med vad som är nytt och gammalt. Nu är allt nytt och hyresgästerna har flyttat in.

SABO är Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretags bransch- och intresseorganisation. Det är fjärde året i rad de lyfter fram renoveringsprojekt.

Bergsjön 2021 har tidigare skrivit om renoveringsarbetet på Tellusgatan. Läs artikeln här: Stora renoveringen på Tellusgatan snart klar

Länk:
Familjebostäder