Tellusfestivalen fokuserar
på demokrati

Publicerad: 2018-08-23

Lördag 1 september är det Tellusfestivalen. Programmet är fullspäckat – street games, stadsvandring, dansuppträdanden och fiskdamm är bara några av aktiviteterna. För att uppmärksamma att det är val i år blir det extra fokus på demokrati med bland annat panelsamtal med politiker.

Tellusfestivalen i Bergsjön anordnas för femte gången. Från och med i år heter festivalen Tellus kultur- och demokratifestival, och det för att vi har val i Sverige i år.

Demokratitältet är under festivalen en mötesplats för folkvalda och folket med debattpaneler i aktuella ämnen. Ta chansen att ställ dina egna frågor till politikerna! Du kan också passa på att förtidsrösta i Bergsjöns bibliotek klockan 11–15.

Som vanligt pågår fullt av aktiviteter för människor i alla åldrar och med olika intressen. På Kulturskolans scen uppträder elever från Kulturskolan hela dagen. För barn och ungdomar som vill prova på olika idrotter är dagen ett bra tillfälle. Lokala föreningar visar upp rullstolshandboll, fotboll, dans och ishockey.

Familjebostäder bjuder på karuseller och fiskdamm för de minsta. Den rullande bygglekplatsen finns på Rymdtorget mellan klockan 12–15. Där kan barnen skapa och bygga med riktiga verktyg och material, tillsammans med pedagoger.

Bergsjön 2021 är en av medarrangörerna Tellus Kultur- och demokratifestival.

– Tellusfestivalen är en viktig mötesplats, med både stort och smått, som vi tycker är viktig att stödja, säger Pernilla Hallberg, verksamhetsledare Bergsjön 2021.

Tellus Kultur- och demokratifestival: programmet