Skoj och spännande
på höstlovet

Publicerad: 2021-10-27

Det finns många möjligheter till ett skojigt och spännande höstlov i Bergsjön. Sång och musik, kurs i Afro Fusion-dans, rita serier, gör en film, brodera, skriva en berättelse om sig själv eller Halloween-pyssel är några aktiviteter längs Kulturstråket.

Mitt i Bergsjöns centrum, strax utanför Allas ateljé, blir det föreställningar med musik och dans för alla åldrar:

  • Tänketankar – en varm, svängig och lite finurlig föreställning med barnvisor. Måndag 1 november klockan 15.
  •  Långkalsong – ett sångäventyr med underfundiga och trallvänliga låtar. Onsdag 3 november klockan 15. Föreställningen visas också på Bergsjöns bibliotek klockan 13, samma dag.
  • Familjeföreställningen Swing Tarturo – jazzkattsväng på nya uttåg! Torsdag 4 november klockan 13.
  • Dansklasser i Afro Fusion med Salem Yohannes från danskompaniet Laces Creations. Fredag 5 november klockan 15-15.15 och 15.30–15.45.

Den som vill ha en fin Halloween-korg att lägga ”Bus eller godis”-godiset i ska gå till Bergsjöns bibliotek. Där ordnas Halloween-pyssel torsdag 28 oktober klockan 14-15. På biblioteket kan också den som är 10–15 år testa att rita serier på en workshop med serietecknaren Yvette Gustafsson. Tisdag 2 november klockan 14–16.

Är du nyfiken på att göra en egen film? Det kan du som är 6–15 år lära mer om på biblioteket som i samarbete med Kulturskolan visar hur man gör roliga animerade filmer på ipad. Onsdag, torsdag och fredag, 3–5 november, klockan 11–16.

I den kreativa verkstan Allas Ateljé i Bergsjöns centrum ordnas utställning och workshops för alla åldrar:

  • Textilutställning ”Där talet slutar och stygnen börjar” och Workshop ”Med trådar och textil” – Vi skapar tillsammans för Textil graffitifestival nästa år. Kvinnocenter i Bergsjön. Fredag 29 oktober samt måndag, onsdag och lördag 1, 3 och 6 november klockan 12–16.
  • Lär dig teckna serier i en workshop med Minna Svensson. Seriefest i Väst 2021. Lördag 30 oktober klockan 12–16.
  • Workshop Brodera med Kvinnocenter i Bergsjön – Hösten händer. Tisdag, torsdag och fredag 2, 4 och 5 november klockan 12–16.

I kursen ”Berätta var du kommer ifrån” ger spoken word-artisten Elias Abi Jaber ungdomar en möjlighet att skriva och utveckla sitt språk. Kursdeltagarna diskuterar samhällsfrågor och aktuella ämnen och uttrycker sig i ord och text. Ett urval av texterna kommer att publiceras i ett magasin i samband med att Kulturhuset Bergsjön invigs nästa år. Fyradagarskursen hålls på Bergsjöskolan måndag till torsdag 16.30–18 under höstlovsveckan. Deltagarna ska delta vid alla tillfällen och det finns plats för tio deltagare i åldern 13–19 år. Intresseanmälningar mejlas till eliasabijaber@gmail.com

Kulturstråkets aktiviteter i Bergsjön arrangeras av Göteborgslokaler, Kulturhuset Bergsjön, Higab, Navet i Bergsjön, Bergsjön 2021, Allas Ateljé och Bergsjöns kyrka. Alla aktiviteter är gratis och det är endast på ”Berätta var du kommer ifrån” som du behöver anmäla dig. På övriga arrangemang är det bara att dyka upp.

Det händer förstås mer spännande saker i Bergsjön och på fler platser runt om i Göteborg under höstlovet.

Till exempel har Galaxen öppet och där går att prova på ridning, åka häst och vagn och att sköta en om en häst. Se Galaxen på Facebook för öppettider under höstlovet.

Du kan läsa mer om höstlovsaktiviteter i Bergsjön och andra delar av Göteborg på Göteborgs stads kalendarium.