Över 200 nya bostäder
i Bergsjö Småstad

Publicerad: 2018-10-24

Ett stenkast från Bergsjöbadet ska fastighetsbolaget Balder bygga cirka 230 nya bostäder – både radhus och lägenheter. Utsikten och närheten till sjö och natur är några av anledningarna till att de väljer att bygga här. Samtidigt kommer Balder satsa på att rusta upp befintliga bostadshus och utemiljöer i Bergsjön.

– Det är ett stort projekt. Balder vill bidra till att lyfta området och komplettera med småhus och bostadsrätter, så att det går att göra boendekarriär. Vi hoppas att det ska mynna ut i något bra för hela Bergsjön, säger Balders projektledare Anders Johansson.

Målet är att cirka 230 bostäder nya bostäder i projektet, som kallas för Bergsjö Småstad, ska vara klara till år 2021. 40 bostadsrätter, i det första av de tre punkthus som ska byggas, ligger redan ute till försäljning med planerad inflyttning under 2020. Från början av november går det också att göra en intresseanmälan för att få köpa ett av 19 radhus som byggs i en första etapp.

– Vi är väldigt spända på radhusen – det är den boendeform som efterfrågas mest och därför har vi tidigarelagt produktionen av dem. Radhusen är yteffektiva och prisvärda, och punkthusen är fina hus med påkostade fasader i skiffer och ljusa lägenheter, säger Anders Johansson.

Han tycker att Södra Bergsjön redan i dag är ett väldigt fint bostadsområde, med nära till natur och Bergsjöbadet, och hoppas att Balders nybygge ska ge hela stadsdelen ett lyft.

– Jag träffar många här som inte kan tänka sig att bo någon annanstans. De är stolta över Bergsjön och känner inte igen den negativa bild som man kan få om man bara läser tidningen, säger han.

Fakta: Bergsjö Småstad

  • Balder planerar att bygga cirka 230 nya bostäder i Södra Bergsjön. 74 av dem blir radhus, cirka 120 bostadsrätter i punkthus, och de resten blir nya hyreslägenheter i anslutning till Balders befintliga hyreshus.
  • De planerade radhusen – Bergsjö Gård – byggs i anslutning till Bergsjövägens södra del, strax öster om badplatsen. De tre punkthusen – Stjärnkikaren – byggs öster om Universumsgatans vändplan.
  • I samband med nyproduktionen kommer Balder också rusta upp områdets utemiljöer och renovera sina befintliga bostadshus.
  • Balder är en av parterna i Bergsjön 2021.