Njut av påsken i
Bergsjöns fina natur

Publicerad: 2020-04-06

Årets påskfirande och lov blir lite annorlunda. Många planerade inomhusaktiviteter är inställda. Så varför inte passa på att vara ute i Bergsjöns fina natur nu när våren äntligen är på gång.

På grund av coronapandemin och spridningen av covid-19 är många planerade inomhusaktiviteter för påsken och påsklovet inställda. Det gäller till exempel idrottsevenemang, cuper och annat som kanske varit planerat sedan länge.

En hel del verksamheter i Bergsjön håller trots allt öppet, men med begränsningar på hur många de kan ta in och med lite ändrad inriktning. För dig som är aktiv i en förening eller klubb får kolla med den vad som gäller.

Med mindre att göra inomhus får man passa på att ha trevligt utomhus.

Varför inte ett besök på stadslantgården Galaxen? De har öppet som vanligt hela påsklovet och välkomnar alla som vill komma och titta på djuren. Ta med eget fika, för kafét är stängt.

Strax intill Galaxen ligger Gärdsås mosse, en oas som nyligen rustades upp. Här finns uteklassrum, gångstigar och sittgrupper med grill. Passar både dig med barnvagn och dig som har lite svårare att gå.

Likaså är Bergsjöbadet upprustat med nya grill- och sittplatser och den som vill ta en promenad i naturen är gångslingan runt Bergsjön väl värd ett besök. Tänk dock på att den delvis är svår att gå och inte tillgänglighetsanpassad.

Det här gäller för några verksamheter i Bergsjön över påsken:

Bergsjöns bibliotek har öppet som vanligt på vardagar (men stängt på långfredag 10 april och annandag påsk den 13 april). För den som de behöver studiero eller låna en dator finns möjlighet att sitta i lokalen, men de organiserade och planerade aktiviteterna är inställda och det finns begränsningar i hur många som får vistas i lokalen samtidigt.

Svenska Kyrkan i Bergsjön har sina lokaler öppna, cafét är dock stängt. Den som vill komma förbi och prata, tända ett ljus eller om barnen vill rita en stund är självklart välkomna. Gudstjänster fortsätter än så länge att firas, men för alla aktiviteter i kyrkan gäller begränsningen om max 50 personer i lokalen samtidigt och många av dem ”ställs om” för att minska smittspridning.

Bergsjögårdens fritidsgård har öppet som vanligt under påsklovet, men tar inte in max 50 personer åt gången.

Med reservation för att det rådande smittläget kan innebära snabba ändringar för verksamheterna. Och tänk på att hålla avstånd även utomhus.