Konstrunda i Bergsjön
19–21 oktober

Publicerad: 2018-10-11

19–21 oktober är det dags för Östra Göteborgs första konstrunda. Uppemot 70 lokala konstnärer visar sina verk. I Bergsjön blir det ett helt stråk vid Rymdtorget att besöka.

Fram tills det nya Kulturhuset i Bergsjön öppnar anordnar stadsdelen kulturevenemang av olika slag. Östra Göteborgs konstrunda är ett sådant och ordnas för att visa upp den rika kulturen som finns i stadsdelen.

Besökarna kommer att kunna möta ett 70-tal konstnärer som öppnar upp sina ateljéer och visar akvareller, fotografier, keramik och mycket annat.

– Det är konstnärer som endera är verksamma i stadsdelen, eller som bor här. Vi har fyra föreningar som medverkar, bland annat Kvinnocenter Bergsjön, säger Katja Ahlsell, som är projektledare för Kulturhuset och en av dem som ansvarar för att arrangera konstrundan.

I Bergsjön finns många punkter i programmet som besökarna kan sikta in sig på. Konstrundan arrangeras av Göteborgs Stad i samarbete med Higab och Familjebostäder. Familjebostäder har gjort sina lokaler tillgängliga för konstnärer runt Rymdtorget. På Rymdtorget 4 kan besökarna till exempel träffa konstnärerna Anna-Maria Kovacs som målar i akvarell och gör textila applikationer. Magdalena Jakberger visar sin konst på Rymdtorget 2 (bilden ovan).

Bergsjöns kyrka håller öppet under konstrundan med en utställning av textil och målade verk av barn och vuxna. Kyrkans kafé är öppet också.

Programmet för helgen finns att hämta på stadsdelens olika bibliotek, men finns även att ladda ner på Göteborgs Stads hemsida (se länk nedan).

– Jag hoppas att så många som möjligt passar på att uppleva konstrundan, säger Katja Ahlsell.

Konstrundan, program och karta: klicka här