Kom med förslag på
hur vi kan mötas

Publicerad: 2018-06-29

Har du ett bra förslag på hur vi kan få fler människor att mötas? Genom medborgarbudgeten har du möjlighet att bestämma hur 400 000 kronor ska användas för just det.

Det händer ofta något spännande när människor möts, och inte minst när det är handlar om personer som annars inte brukar träffas. Nu vill stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg ha in idéer och förslag på hur vi kan mötas på nya sätt.

Medborgarbudgeten är en summa pengar som du som bor i stadsdelen får vara med och bestämma om hur de ska användas. För nästa år handlar det om 400 000 kronor som du nu kan vara med och påverka hur de används – så länge det handlar om möten mellan människor.

Den 15 september ordnas ett öppet möte på Kortedala Forum för att diskutera idéer och förslag. Om du vill vara med anmäler du dig senast den 10 september på medborgarbudget@ostra.goteborg.se. Du kan också ringa 031-365 30 11.

Om du redan nu har ett förslag på nya möjligheter till möten kan du skicka in dessa och dina kontaktuppgifter till medborgarbudget@ostra.goteborg.se. Det går också bra att lämna förslaget i en förslagslåda på biblioteken i Bergsjön, Gamlestaden och i Kortedala. 

Fakta: Medborgarbudget i Östra Göteborg
Förslaget ska:

  • Kunna kopplas till temat Möte mellan människor.
  • Rikta sig till stadsdelens invånare.
  • Vara möjligt för stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg att genomföra.
  • Genomföras under 2019.
  • Rymmas inom budget.
  • Lämnas in senast 10 september.

Läs mer på www.goteborg.se/medborgarbudgetostragoteborg