Höstlov med massor
av kul i Bergsjön

Publicerad: 2020-10-23

Fiske, dans, fotboll, basket och ”Bibcoin”-jakt. Det är bara några exempel på en massa kul som anordnas i Bergsjön under höstlovet.

Det finns gott om aktiviteter att välja på för höstlovslediga barn i Bergsjön. Kanske det är dags att för första gången testa sin fiskelycka? Eller varför inte prova på dans och idrott i Sandeklevshallen eller Bergsjöskolans och Gärdsmosseskolans idrottshallar? På Bergsjöns bibliotek kan den som vill samla på sig bibliotekets egen valuta ”Bibcoin” genom att lösa klurigheter och utmaningar.

Nedan finns exempel på vad höstlovsaktiviteter i Bergsjön. Men det ordnas massor av kul runt om i hela Göteborg, och också en hel del digitalt. Läs mer på Göteborgs stads kalendarium.

Alla uppmanas att visa hänsyn till varandra och följa Folkhälsomyndighetens råd om att hålla avstånd och att inte delta i aktiviteterna om någon känner sig sjuk. Läs mer om vad som gäller på Tillsammans minskar vi smittspridningen.

 • Höstlovsfiske i Bergsjön! Välkommen att testa spinnfiske och mete i Bergsjön.
Ta med egen flytväst och fiskeutrustning om du har, det finns ett begränsat antal att låna. Ta också med egen mat. Höstlovsfisket är gratis och ingen föranmälan krävs – det är dock begränsat till max 50 personer på samma plats.
Tisdag 27 oktober, klockan 10–14, samling vid Bergsjön.
Arrangör: Sportfiskarna

• Idrott och dans i Sandeklevshallen. Under höstlovet ordnar Bergsjöns SK olika aktiviteter, bland annat idrott och dans i Sandeklevshallen. Måndag 26/10 och tisdag 27/10, klockan 12–17, för dig mellan 7 och 16 år.
Arrangör: Bergsjön SK

•”Bibcoin”-jakt på Bergsjöns bibliotek. Biblioteket har öppet som vanligt under höstlovet och aktiviteterna har anpassats för att inte samla för många barn samtidigt. I år ordnas i stället en spännande jakt på bibliotekets nya egna valuta Bibcoin – som har sedlar med välkända bokfigurer. Genom att lösa uppgifter och utmaningar samlar man på sig bibcoins, som man sen kan köpa böcker för. Biblioteket delar också ut pysselpåsar för att göra sin egen superhjälte. Passa också på att se fotoutställningen Hammarkullekarnevalen, som visar foton av från karnevalen av Carlos Atena.
Arrangör: Bergsjöns bibliotek

• Dans, fotboll och basket är några av aktiviteterna som Kortedala IF, Bergsjöns studiecenter, Skolan mitt i byn / Bergsjön och Familjebostäder erbjuder.
Bergsjöskolans idrottshall, måndag–fredag, 26–30 oktober.
Klockan 10–14: klass1–5 och klockan 14–18: klass 6–9.
Gärdsmosseskolans idrottshall, tisdag 27 oktober och torsdag 29 oktober
Klockan 10–14: klass 1–5 och klockan 14–18: klass 6-9
På grund av coronan ska anmälan ske via sms till tel. 0737-738907. Meddela barnets namn och efternamn, ålder, kön samt förälders namn och telefonnummer.
Håll er uppdaterade på Facebook: Skolan mitt i byn / Bergsjön.
Arrangörer: Skola mitt i Byn / Bergsjön, Kortedala IF, Bergsjöns studiecenter/Bergsjöns kyrka och Familjebostäder.

• Famboloppet – lopp för lågstadiebarn med spring i benen. Incheckning av barnen sker mellan 15 och15.30 på Gärdsås torg där också loppet avslutas med gemensam fika, mingel och musik på torget. Loppet är för lågstadiebarn, men alla är välkomna för att umgås, mingla, få ansiktsmålning och såklart heja på barnen! Vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer kring covid-19 och önskar samma hänsyn tillbaka gentemot oss och era medmänniskor. Anmälan görs via telefon till Familjebostäders trygghetsvärdar på 031-778 80 00 eller genom meddelande på Facebook ”Trygghetsgruppen i Bergsjön”.
Lördag 31 oktober, klockan 15–18 (loppet startar 16).
Arrangör: Familjebostäder

• Stadslantgården Galaxen har öppet hela höstlovet med olika aktiviteter:
Måndag: 10.30–11.30 Häst & vagn, Klappa fåren
Tisdag: 10.30-11.30 Ponnyridning och 11.30-12.30 Prova på att sköta häst
Onsdag 13.30-14.30 Häst & vagn, Klappa får
Torsdag 13.30-14.30 Ponnyridning, 14.30-15.30 Prova på att sköta häs
Kaféet har öppet måndag – torsdag klockan 10-15, där kan man också köpa biljetter till Ponnyridning och Häst & vagn, 25 kr/person. Brasan är tänd tisdag och torsdag 12–14.
Galaxgatan 7.
Arrangör: Föreningen Galaxen

• Bergsjögårdens mötesplats har Halloweentema under höstlovet. Öppet för unga 10–20 år tisdag och onsdag klockan 15-21. Se bg_motesplats på Instagram för mer info. Universumgatan 37.
Arrangör: Bergsjögårdens mötesplats