Glada vinnare
av affischtävlingen

Publicerad: 2018-06-05

20 glada elever i klass 6 på Martinaskolan vann tävlingen om affisch för årets Tellusfestival.
Med Liseberg, Rymdtorget, Poseidon och vår planet Tellus vill klassen förena lokalt och globalt.

Tidigare år har lokala konstnärer bidragit med motiv för affisch till Tellusfestivalen. I år ville arrangörerna involvera skolorna och bjöd in alla sexor i stadsdelen Östa Göteborg att delta.

– På årets Tellusfestival är demokrati ett viktigt tema och det ville vi skulle vara fokus på affischen. I övrigt har eleverna fått göra precis vad de själva ville, berättar Katja Ahlsell, projektledare på Östra Göteborg.

Fyra klasser nappade och står för bidragen i tävlingen. De har också varit jury – men fick förstås inte rösta på sitt eget bidrag. Flest röster fick bidraget från klass 6 på Martinaskolan.

– Eleverna har själva valt såväl material som motiv. De ville förena lokalt och globalt och har blandat typiska Göteborgsmotiv med mer internationella symboler, berättar läraren Maria Tickner.

I lördags fick en representant från klassen ta emot priset i samband med sommarunderhållning på Kortedala Torg. Resten av klassen var redan ute på den två dagars paddeltur som man bestämt göra för prispengarna.

Bidraget har blivit en affisch som nu är på tryckning.

– Det har varit jättekul att få med skolorna i arbetet för Tellusfestivalen och det kommande kulturhuset i Bergsjön. Nu hoppas vi att vi ses på festivalen den 1 september, säger Katja Ahlsell.