Fart och fest väntar
på Tellusfestivalen

Publicerad: 2019-09-11

Lyssna på bra musik, på Ortens bästa poet, klättra på drickabackar eller vandra rund i det nya kulturhuset med VR-glasögon. Under Tellusfestivalen fylls Rymdtorget med massor av skoj. Välkommen!

I väntan på det nya kulturhuset fylls Rymdtorget med massor av aktiviteter när Tellusfestivalen arrangeras för sjätte året i rad. Med över 20 olika punkter är det ett fullmatat program som har något för alla. Här är några av alla saker som händer under dagen:

Vad sägs om att måla med kritor och vattenfärger på tillfälliga väggar som sedan ställs ut i samband med Konstrundan i Östra Göteborg? Eller att prova på olika idrotter tillsammans med lokala föreningar?

Den som är nyfiken på kultur har möjlighet att både testa själv och att lyssna på massor av olika uppträdanden från när och fjärran. Det är Kulturskolan Östra Göteborg som ger barn och unga chansen att prova instrument och andra kulturaktiviteter. På festivalens båda scener bjuds det på mycket dans – Linedance, folkdans och dans från Sverige, Eritrea, Nigeria, Somalia och Rwanda.

Ortens bästa poet läser poesi
Självklart fylls också torget av musik. Förutom Kulturskolans elever bjuds det bland annat reggie, afrobeat, gitarr och sång. Dessutom blir det poesi med Sara Grib, som blev Ortens bästa poet i Göteborg 2018.

2021 ska Bergsjöns nya kulturhus invigas. Men redan nu under Tellusfestivalen går det att med hjälp av VR-glasögon vandra runt i Kulturhuset och se hur det kommer att se ut på insidan.

Missa inte heller chansen att berätta för dem som bestämmer vad du tycker behövs för Bergsjön. Under dagen går det att låna en lokal politiker i 20 minuter på Bergsjöns bibliotek. Det finns åtta passa att välja på mellan 12 och 16. Hör av dig till biblioteket för att boka en tid. Biblioteket delar också ut en bok helt gratis till alla besökare mellan 13 och 25 år. Var på plats klockan 13.

Spring för Bergsjön
För den som vil röra på sig kan löptävlingen Bergsjöloppet vara något. Loppet har olika startklasser, från 200 meter för de yngsta till 5 kilometer för den som är 19 år och äldre. Alla får vara med, det är valfritt att gå eller springa runt banan, och alla får medalj. Den som vill ta det ännu lite lugnare kan gå en skogspromenad tillsammans med Tikitut, som är ett av de vinnande medborgarförslagen.

Det här var ett axplock av allt som händer på Tellusfestivalen. Läs hela programmet här.

Tellus kulturfestival 2019
Tellusfestivalen äger rum den lördag den 14 september klockan 12–18.
Ladda ner programmet för Tellusfestivalen här.
Festivalen arrangeras av stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg tillsammans med Göteborgslokaler, Higab, Bergsjön 2021, Balder, Familjebostäder och I love 415

Bild: Affischen för Tellusfestivalen 2019 är gjord av Solbackeskolan 6C, Bergsjön