Decemberfest lyser upp
i mörkret

Publicerad: 2021-12-07

Hallå där Peter Pop Lundbäck från Love The Hood– Bergsjön. Ni ordnar Dcecemberfest den 12 december. Vad är det?
– Vi vill ge alla en chans att ha fest och fira livet mitt i decembermörkret, även de som inte trivs med att fira jul. Jag tror på att människor behöver mötas över alla gränser, oavsett kultur eller tro. Det gör man så bra över mat. Nu när vi kan träffas igen, om än i begränsad form, så passar vi på för det är många som haft det tufft och farit illa av isoleringen under pandemin. Och självklart får man komma om man gillar julen. Jag till exempel älskar julen.

Vad händer på festen?
– Det blir flera olika uppträdanden. Bland annat Tony Hrustic som är en fantastisk sångare uppvuxen i Bergsjön. Kulturskolans elever Foautamata Bojang och Ida Schönbeck spelar och sjunger sina egna låtar, och spoken word-artisten Tswi Hlakotsa uppträder. Han är från Sydafrika, men bor nu i Sverige och vann SM Poetry slam 2014. Jag är konferencier, men kommer också att men kommer också att sjunga allsång med publiken. Vi är också väldigt glada att på festen kunna erbjuda mat (även halal) från Rims Café i Bergsjöns Centrum. Jag uppmuntrar alla som kommer att ta med sina egna favoritefterrätter. Jag gillar mat och är nyfiken på vad man äter och firar i olika kulturer under vintern. Och så får alla barn presenter.

Vem får komma?
– I första hand alla som bor i Bergsjön- Men vi gillar att bryta segregationen och vill också att de som inte har varit här i Bergsjön så ofta ska komma hit. Så i mån av plats är alla välkomna.

Hur har ni anpassat med tanke på Covid-19?
– Jag vill inte sätta mig till doms över människor, därför erbjuder vi två olika tider. Klockan 16 för de som visar sitt covidpass, och sen klockan 18 för de som inte vill visa det och då begränsar vi till 100 gäster. Vi kommer att informera om hur vi kan minimera smittspridningen och få så lite spring i lokalen som möjligt.

 Är det bara att komma eller måste man anmäla sig?
– För att vi inte ska bli för många på plats måste man anmäla sig i förväg. Det gör man genom att skicka ett sms till 0700-15 72 20, ange antal vuxna och barn och ta med sms-bekräftelsen som biljett. Till klockan 16 finns det fortfarande gott om biljetter, medan klockan 18 börjar bli fullt.

Vad är Love The Hood – Bergsjön?
– Ett projekt inom Equmeniakyrkan som har hållit på i snart två år. Vi vill lyfta fram Bergsjön och visa på allt vackert som finns här. Det gör vi bland annat genom Food-walks, där vi fått många människor att pröva på mat från hela världen. Vi har ordnat segling i Göteborgs skärgård för barn från Bergsjön, för många var det första gången. Jag är ledare, socialarbetare, musiker, entreprenör och pastor. Min stora förebild är Jesus. Han gjorde inte skillnad på människor, utan inkluderade alla. Jag tycker att vi måste mötas i det goda samtalet där vi kan leva sida vid sida även om vi tycker och tror olika.

Decemberfest i Bergsjön
Söndag 12 december, klockan 16 (med covidpass) och 18 (utan covidpass, endast 100 gäster)
Bergsjöskolans matsal
Arrangör: Love The Hood Bergsjön
Obligatorisk föranmälan till: 0700-15 72 20