Alla kan vara med
i Bergsjöloppet

Publicerad: 2018-08-29

Spring, rulla eller gå – i Bergsjöloppet får alla vara med. Det kostar inget att vara med och alla får medalj. Boka in 16 september i kalendern och delta i folkfesten där hälsan står i fokus.

Bergsjöloppet är ett gratis motionslopp där alla kan vara med. Det finns fyra olika distanser att välja mellan – från ett lopp för de allra minsta till ett femkilometerslopp för vuxna. Du väljer själv hur snabbt du vill ta dig fram.

Alla är välkomna att springa Bergsjöloppet men arrangörernas förhoppning är att just Bergsjöborna ska känna sig lite extra välkomna. I Bergsjön är hälsan sämre än i många andra stadsdelar i Göteborg och loppet är ett sätt att minska dessa hälsoklyftor. Bergsjöloppet är även ett bra tillfälle att visa upp Bergsjön för människor för andra delar av Göteborg.

Det är Bergsjön vårdcentral och BVC, Nötkärnan och Sävedalens AIK som anordnar loppet. Bergsjön 2021 är med som samarbetspartner.

– Vi tycker att Bergsjöloppet är ett jätteviktigt och spännande initiativ som jag hoppas är här för att stanna. Vi ser fram emot en folkfest, säger Pernilla Hallberg, verksamhetsledare Bergsjön 2021.

Bergsjöloppet startar och går i mål vid Bergsjön Vårdcentrals byggnad på Rymdtorget, vid korsningen till Aniaragatan.

Anmäl dig till loppet här: Bergsjöloppet anmälan

Behöver du vässa formen? Då kan du delta i gratis träning med löparproffset Mats Erixon som är den som vunnit Göteborgsvarvet flest gånger. Du behöver inte anmäla dig.

Datum: 3/9, 10/9 och 13/9

Tid och plats: Klockan 18 vid Vårdcentralen på Rymdtorget