Åk skridskor
i Bergsjön under lovet

Publicerad: 2019-02-06

Vecka 7 är det sportlov i Göteborg. I Bergsjön kan du bland annat passa på att åka skridskor på en isbana framför biblioteket eller prova pimpelfiske vid Bergsjön. Vill du hellre vara inomhus tipsar vi om Bergsjöns bibliotek eller pyssel i Allas Ateljé.

Bergsjön 2021, Familjebostäder och Göteborgslokaler arrangerar skridskoåkning på sportlovet. Både stora och små är välkomna till isbanan framför biblioteket på Rymdtorget. Hjälm och skridskor måste användas på isen och finns att hyra för 20 kr/set. Barn under sju år behöver ha en vuxen med sig för hjälp med påtagning av skridskor.

Onsdag 13 februari kan du följa med Sportfiskarnas ungdomsledare och prova pimpelfiske och ismete vid Bergsjön. Det blir även korvgrillning och prat om issäkerhet. Mer info om aktiviteten hittar du här: Göteborgs Stads kalendarium

Allas Ateljé i Bergsjön Centrum har öppet onsdag–fredag kl 12–16 under lovet. Passa på att gå dit och var kreativ.

På Bergsjöns bibliotek är det Alla hjärtans dags-pyssel tisdag 12 februari klockan 13-15. På onsdagen klockan 13-15 är det invigning av ett bokslukarrum för de över 10 år. På sportlovstorsdagen är barn från 6 år välkomna att lyssna när Ebba Berg läser “Vem är kär i Abel Svensson”, klockan 11.30. Det är dessutom filmmys på bibblan, klockan 14-16 för barn från 10 år. Alla aktiviteter på biblioteket är gratis och ingen anmälan behövs.